dilluns, 15 d’octubre de 2018

HEM TINGUT ASSAMBLEA


El dissabte 13 d'octubre ha tingut lloc a l'Església de la Mare de Déu de Montserrat de la Central de Capdella, la II assamblea de les Parròquies de La Vall Fosca i Senterada.
Ha estat una trobada festiva.

La presentació va anar a càrrec de Mn. Josep que va fer una reflexió de la situació eclesial que vivim al món rural a partir d'un fragment del document del Papa Francesc "Evangelïi Gaudium". 
A continuació Mn. Josep mateix i la seva esposa Conxita han fet un repàs del que s'ha fet a la vall des de l'última assamblea, el que s'està fent i el que es prepara properament.
Tot seguit vàrem poder gaudir de la conferència que el ponent convidat, Mn. Francesc Romeu (sacerdot, rector de diverses parróquies del barri de Poblenou de Barcelona, professor de la universitat Ramon Llull, periodista i col.laborador habitual de Catalunya Radio, Tv3, Catalunya Cristiana...) va impartir sobre " Independència i República, què diuen els nostres bisbes?", amb el comentari de diversos documents que han publicat durant els últims anys.

A continuació la Missa celebrada per Mn. Romeu mateix i acompanyat del diaca Mn. Josep, donava el to fraternal i eclesial a la trobada.
Un vermut popular tancava aquesta matinal entrenyable.
Mn. Francesc Romeu va ser obsequiat amb un lot de productes de la terra i de les diverses cases de la vall, aportats per els fidels.
Es va repartir un número especial full "Parròquies Vall Fosca" amb un resum del parlat.

Gràcies també a la col.aboració del Bisbat d'Urgell, la lliberia religiosa Claret de Barcelona i a l'ajuntament per les seves aportacions.