dilluns, 28 de gener del 2019

Mons. Vives, el nostre bisbe, participa a la JMJ de Panamà








L'Arquebisbe d'Urgell i President de la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats, Mons. Joan-Enric Vives, va participar a la 34a Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) a Panamà, juntament amb els altres representants de la Conferència Episcopal Espanyola: el President de la CEE, cardenal Ricardo Blázquez Pérez, arquebisbe de Valladolid; cardenal Antonio Cañizares Llovera, arquebisbe de València; cardenal Carlos Osoro Sierra, arquebisbe de Madrid i el bisbe de Terol i Albarracín, Mons. Antonio Gómez Cantero.

 A més, també hi van ser presents el director de la Comissió Episcopal d'Apostolat Seglar, Luis Manuel Romero Sánchez; el director del Departament de Joventut, Raúl Tinajero Ramírez i el director de la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats, Sergio Pascual Requena Hurtado
A la seva arribada a Panamà els representants de la CEE foren rebuts a l'aeroport per part del President de la República de Panamà, Excm. Sr. Juan Carlos Varela i la seva esposa, acompanyats de l'Ambaixador d'Espanya a Panamà. 

Sota el lema "Sóc l'esclava del Senyor, que es compleixin en mi les teves paraules", la Jornada Mundial de la Joventut a Panamà va significar un fort apropament dels joves a la fe a través de la presència del Sant Pare Francesc.
El dia 23 l’Arquebisbe d’Urgell Mons.  Joan-Enric Vives va predicar als joves una de les diverses catequesis preparatòries a la JMJ amb la presència d’uns 500 joves a la Parròquia de St. Judes Tadeu sota el títol “Aquí estic Senyor!”.

 Al vespre  del dia 23, va poder saludar a l’Ambaixada del Regne d’Espanya a Panamà, l’Excm. Sr. Ambaixador i el fill del Ministre d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació d'Espanya, Sr. Joan Borrell, amb qui l'Arquebisbe Vives va poder recordar la visita del seu pare al Palau episcopal de La Seu d'Urgell, el 4 d'octubre de 2018.
El dia 24, Mons. Vives, també va predicar una altra catequesi preparatòria a la Basílica Don Bosco de Panamà amb el títol “Sóc l’esclava del Senyor” a més de 600 joves, i va dinar amb el Rector Major dels Salesians P. Ángel Fernández Artime.

El dia 25 l'Arquebisbe Vives, encarregat de la Pastoral Vocacional de la CEE, va poder visitar detingudament la Fira vocacional "Segueix-me" al Parc Omar Torrijos, acompanyat del Director del Secretariat de la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats, Sergio Pascual Requena. L'objectiu d'aquesta fira vocacional era oferir espais d'informació, orientació, acompanyament dinàmic i atractiu als joves, de forma que, els ajudés a discernir en la seva vocació, en el marc de la JMJ Panamà 2019. També hi havia llocs per parlar i rebre orientació.

Mons. Vives en declaracions a diversos mitjans de comunicació internacionals, ha destacat com el Papa Francesc és un mestre i un estímul per als joves. Ell aconsegueix connectar de seguida amb ells i els anima a ser generosos en el seu seguiment a Jesuscrist.