diumenge, 19 de maig del 2019

Pasqua del Malalt sobre Voluntariat a la Llar de Santa Anna

Pasqua del Malalt sobre Voluntariat a la Llar de Santa Anna

La 23a.edició de la Pasqua del Malalt es va celebrar el dia 18 de maig a la Llar Santa Anna, dels Germans Franciscans de Creu Blanca, situada al Castell del Remei, Penelles, presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric, i la Delegada diocesana Gna. Visitación Lorenzo, religiosa de la Sda. Família d'Urgell, i amb l’assistència de molts agents de la pastoral de la salut, persones vinculades a l’entorn sanitari, molts voluntaris i també malalts i ancians, en un ambient de molt bona germanor. També hi pogueren assistir Mn. Ignasi Navarri, Mn. Pere Morales, Mn. Carlos Alberto Ospina, Mn. Pere Cañada, Mn. David Codina i el diaca Mn. Josep Montoya. També hi assistí la Delegada diocesana de Mitjans de Comunicació Sra. Cristina Orduña. El lema de la trobada va ser “El voluntariat en la pastoral de la salut: de franc ho heu rebut; doneu-ho de franc” i fou organitzada per la Delegació de Pastoral de la Salut de la diòcesi.





Després de l’acollida, s’inicià l’acte amb la benvinguda de Mons. Vives, i posà en relleu la importància d’humanitzar l’atenció a les persones que estan malaltes i pateixen. Després, la Delegada Gna. Visi va agrair als presents la seva assistència, que ajuda a l’agermanament de totes les persones que dediquen els seus esforços a l’atenció als malalts, ja sigui com a familiars o com a professionals o voluntaris.
La percepció dels voluntaris com una gran família que s’ajuda entre els seus membres i la gratuïtat del lliurament voluntari vers els altres va quedar remarcarda en l’homilia de l’Arquebisbe d’Urgell. Mons. Vives va glossar les lectures del dia i va recordar que “el Senyor infon en els nostres cors, dons, gràcies que vénen de l’Esperit Sant. Quan un és molt orgullós o quan és molt jove, es creu que vénen d’ell mateix, després s’adona que ell és un més, que podrà aportar el seu granet de sorra, però que aportarà segons els seus dons, tot rebut de Déu. Gratuitament ho heu rebut, i gratuïtament ho heu de donar”.
Despres de la celebració eucarística es va celebrar un dinar de germanor compartit entre els assistents.